17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

‘Utrdi moje korake’ na letošnji jubilejni 40. Stični mladih

Piše: L. B.

V soboto, 18. septembra 2021, bo potekal jubilejni 40. festival Stična mladih. Srečanje slovenskih katoliških mladih se bo pričelo z zbiranjem ob 10. uri in zaključilo z večernim programom ob 21.15.

Geslo letošnjega srečanja je »Utrdi moje korake« (prim. Ps 40,3) in nagovarja strah in negotovost med mladimi. 40. Stična mladih poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Slovenske škofovske konference.

V uvodnem delu se bodo spomnili 40. obletnice festivala, temu pa bo sledila sveta maša, ki jo bo vodil mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. V popoldanskem času bodo potekale raznolike delavnice in športni turnir. Tekom dneva bo priložnost za adoracijo, sveto spoved in druženje. Za vse udeležence bo na voljo tudi topla večerja, po večerji pa bo potekal večerni koncert s Stična bendom, skupino Svetnik in Abendom.

Letos je prvič mogoče kupiti vstopnice za dogodek že v predprodaji preko spleta po nižji ceni kot na dan dogodka. Udeleženci se na srečanje lahko pripeljejo s Stična vlakom, organiziranimi avtobusnimi prevozi ali pa pridejo v lastni režiji. Za udeležbo na dogodku je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT ter upoštevanje vseh aktualnih zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Za več informacij glede programa si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine