3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Uspešen nastop slovenskih podjetij na francoskem sejmu Maison & Objet

Piše: L. B.

V Parizu se je pred nekaj dnevi zaključil prestižni oblikovalski sejem Maison & Objet, na katerem se je na skupnem razstavnem prostoru uspešno predstavilo tudi šest slovenskih podjetij. Ti letošnjo udeležbo ocenjujejo kot zelo uspešno in povsem nad pričakovanji, saj so požela veliko zanimanja med obiskovalci, pridobila obetavne kontakte, nekateri pa dobili tudi konkretna povpraševanja.

Pariški sejem Maison & Objet velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja in poteka dvakrat letno. SPIRIT Slovenija je skupinsko predstavitev na tem sejmu organiziral že šestič. Tako se je na skupnem razstavnem prostoru predstavilo šest pohištvenih in oblikovalskih podjetij s svojimi blagovnimi znamkami: Asobi, d. o. o., Evostil, d. o. o., Pinocchio, d. o. o., Rimarket, d. o. o., THESIGN, d. o. o. in 3S Design.

Skupna udeležba ima po njihovem mnenju številne prednosti: poleg optimizacije stroškov tudi predstavitev vrhunskega slovenskega oblikovanja in opreme na enem mestu, izmenjavo idej in spremljanje globalnih trendov ter oblikovanje novih partnerstev.

Letošnji sejem Maison and Objet je potekal v času Pariškega tedna oblikovanja, zato je v tem času v pariški galeriji Joseph gostovala tudi potujoča razstava Narejeno v Sloveniji: Prihodnost bivanja (Made in Slovenia: The Future of Living). Razstava, ki je plod sodelovanja med Centrom za kreativnost, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za kulturo RS in slovenskimi predstavništvi v tujini, je eden večjih promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU v letu 2021. Na razstavi je bilo predstavljenih 90 sodobnih izdelkov, ki so v zadnjih dveh letih prejeli znak odličnosti »Made in Slovenia«. Poudarek razstave je na majhnih blagovnih znamkah, ki izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave ter inovativno uporabo lokalnih materialov, zlasti lesa, njihova izdelava pa temelji na regionalni izdelavi in naprednih tehnologijah

Zadnje novice

Sorodne vsebine