-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

United Media želi s portalom N1 okrepiti novinarstvo v Sloveniji, urejala ga bo nekdanja novinarka Pop TV in nekdanja urednica Večera Katja Šeruga

Piše: C. R.

Novi spletni informativni portal N1, ki kmalu prihaja na slovenski trg, se želi v Sloveniji vzpostaviti kot zaupanja vreden informativni portal in postati prva izbira bralcev, so danes sporočili iz družbe United Media. Da se bo z novim portalom novinarstvo v Sloveniji okrepilo, upa prva sila novega portala Katja Šeruga.

Luksemburška družba United Media bo blagovno znamko N1 z novim spletnim portalom pripeljala tudi v Slovenijo. N1 je vodilni regionalni informativni medij in ekskluzivni partner CNN v regiji Adria, so podčrtali v United Media v sporočilu za javnost. Z delovanjem je začel leta 2014 v Srbiji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Naslednji korak je vstop na nova tržišča.

N1 se je v preteklih šestih letih pozicioniral kot profesionalna, neodvisna in odgovorna medijska hiša, ki je tudi po kriterijih gledanosti oziroma branosti v vseh treh državah na samem vrhu, so poudarili ustvarjalci. “Prepričani smo, da bomo s spoštovanjem najvišjih novinarskih standardov tudi v Sloveniji prepoznani kot zaupanja vreden informativni portal in da bomo kmalu postali prva izbira bralcev,” je dejala izvršna direktorica družbe United Media Aleksandra Subotić.

Spletni portal N1 bo v Sloveniji vodila dolgoletna urednica in novinarka Katja Šeruga. “Prihod N1 me navdaja z upanjem, da se bo novinarstvo v Sloveniji okrepilo. To je tudi glavni razlog, da sem sprejela ta izziv. N1 je v tujini že uveljavljena medijska znamka, ki zagovarja visoke uredniške in novinarske standarde, in verjamem, da bomo s tem nadaljevali tudi v Sloveniji,” je dejala Šeruga.

Pri delovanju bo imel portal podporo mednarodnega uredništva N1, ki deluje v Luksemburgu in vključuje novinarje z dolgoletnimi izkušnjami iz pomembnih svetovnih televizij. Med njimi sta nekdanji direktor BBC Peter Horrocks in izvršni direktor ENEX Adrian Wells.

Portal N1 Slovenija bo z delovanjem pričel v prvi polovici letošnjega leta, ekipi pa se bodo pridružila tudi nekatera najbolj znana imena iz sveta slovenskega novinarstva. Katera, sporočilo za javnost ne razkriva. Časnik Finance je ta teden poročal tudi, da zaenkrat United Media v Sloveniji ne načrtuje televizijskega programa N1.

V okviru družbe United Media v Sloveniji sicer delujeta tudi vodilni športni televizijski program Sport Klub in agencija Cas Media. Portfelj podjetja vključuje več kot 30 televizijskih programov, pet nacionalnih televizijskih hiš in 10 spletnih portalov.

United Media deluje v okviru skupine United Group, ki ima v Sloveniji v lasti še Telemach ter spletni trgovinski portal Shoppster.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine