10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Učencem na voljo več sejmov z rabljenimi učbeniki

Ob začetku šolskega leta bodo lahko učenci rabljene učbenike kupili in prodali na več sejmih. Danes se začenja prodaja rabljenih učbenikov za osnovne in srednje šole v ljubljanskem BTC. V petek in soboto bo potekal tradicionalni sejem rabljenih učbenikov za srednje šole Zveze Škis v Ljubljani, v soboto pa bo potekal sejem v Mariboru.

 

Danes se začenja sejem rabljenih učbenikov za osnovne in srednje šole na Trgu mladih v nakupovalnem središču BTC v Ljubljani. Sejem bo trajal do petka, odprt pa bo vsak dan med 9. in 20. uro. Za prodajo bo obiskovalcem na voljo 30 brezplačnih stojnic, so sporočili iz BTC.

V petek in soboto pa bodo lahko dijaki učbenike in delovne zvezke kupili na Novem trgu pri Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani. V petek se bo trgovanje začelo ob 13. uri in zaključilo ob 18. uri, v soboto pa bo sejem potekal od 10. do 16. ure. Prodajalce prosijo, naj na sejem pridejo pol ure prej, da bodo lahko pripravili stojnico.

Sejem, ki ga vsako leto obišče približno 2000 obiskovalcev, velja za enega najbolj obiskanih dogodkov za dijake ob začetku novega šolskega leta, so sporočili iz Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza Škis). Dijaki bodo lahko od učencev višjih letnikov dobili tudi informacije o nadaljevanju šolanja. Ob sejmu bo potekal kulturno-umetniški program.

V Zvezi Škis so pojasnili, da je začetek šolskega leta za veliko družin predstavlja stresno obdobje, predvsem zaradi finančne obremenitve, ki ga predstavlja nakup literature in šolskih potrebščin. Na sejmu bo mogoče potrebščine tudi podariti, saj bo v sodelovanju z Rdečim križem potekala zbiralna akcija za socialno ogrožene otroke. Zbirajo nove in ohranjene potrebščine.

V soboto pa bodo lahko učenci rabljene učbenike kupili na tradicionalnem mariborskem sejmu Mladi mladim. Sejem bo potekal pred vhodom v Europark s Titovega mostu, začel pa se bo ob 10. uri. Prodajalcem bodo na voljo brezplačne stojnice, sejem pa bo potekal v vsakem vremenu, piše na spletni strani Europarka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine