11.6 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Tudi poslanec SDS Franc Breznik odhaja med državne sekretarje: deloval na notranjem ministrstvu skupaj s Kanglerjem

Vlada je na današnji dopisni seji poslanca SDS Franca Breznika imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. S položaja je z 22. marcem razrešila generalnega direktorja direktorata za stvarno premoženje na ministrstvu za javno upravo Uroša Korošca, ki je po navedbah vlade sam odstopil s prošnjo za razrešitev.

 

Breznik bo na notranjem ministrstvu, ki ga vodi Aleš Hojs, drugi državni sekretar. Pridružil se bo Francu Kanglerju, ki ga je vlada imenovala že na ustanovni seji pred enim tednom.

Danes je vlada izvedla še nekaj kadrovskih sprememb.

Razrešila je dosedanjo generalno sekretarko na ministrstvu za okolje in prostor Radovanko Petrić in za vršilko dolžnosti na tem mestu imenovala Vido Borovinšek, in sicer do imenovanja novega generalnega sekretarja, vendar največ za šest mesecev. Kot je vlada pojasnila v sporočilu za javnost, je Borovinškova magistra prava s področja delovnega prava in socialne varnosti. Ima bogate izkušnje z delom in vodenjem v državni upravi.

Radovanko Petrić pa je vlada imenovala za vršilko dolžnosti generalne sekretarke na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Z mesta generalnega sekretarja na tem ministrstvu je vlada razrešila Mitjo Blaganjeta.

Franc Breznik bo tako še eden od poslancev SDS, ki bo odšel v vladne službe. Poleg Janeza Janše, ki je postal predsednik vlade, Zvoneta Černača, Anžeta Logarja in Andreja Širclja, ki so postali ministri, ter Žana Mahniča, ki je postal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, bo Breznik šesti poslanec SDS, ki bo (začasno) zapustil poslanske klopi. Ni pa znano, kdo ga bo nasledil – ali bo to sedanji župan Lendave Janez Magyar ali pa Danijel Vrbnjak.

Zadnje novice

Sorodne vsebine