3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Tole je povedal novi novomeški škof v zahvali po posvečenju

Piše: blagovest.si

Ob posvetitvi v škofa novomeške škofije se zahvaljujem papežu Frančišku za izkazano zaupanje, da me je imenoval za to službo.

V sozvočju z njegovim naročilom v listini o imenovanju za škofa si bom prizadeval vernike voditi k zreli veri in občestvu s Kristusom, da bi tako preko razsvetljenja Svetega Duha mogli v Gospodu prepoznati svojega ljubljenega. Sveti oče v buli Novo mesto povezuje z novim Jeruzalemom (Raz 21, 2), ki prihaja iz nebes od Boga (Gal 4,26; Heb 12,22). Je kot bivališče, ki ga je pripravil za izvoljene, ki ne mine. Je družba odrešenih, ki jih je odrešil Kristus, posvetil pa Sveti Duh in jih naredil vredne popolnega občestva z Bogom. Prosim Svetega Duha, da bi po njem v sedanjih razmerah vedno globlje živeli to novo stvarnost (Rim 8,4). Gospod naj nas napolni s svojimi darovi in milostmi, vero, ljubeznijo, veseljem in upanjem.

Iskreno se zahvaljujem glavnemu posvečevalcu upokojenemu novomeškemu škofu msgr. Andreju Glavanu ter soposvečevalcema apostolskemu nunciju v Republiki Sloveniji msgr. dr. Jeanu-Marieju Spiechu za izbrane besede in spodbude ter krško- celovškemu škofu msgr. dr. Jožefu Marketzu, s katerim me veže posebna vez, ker sem v Selah in na Bajdišah na Avstrijskem Koroškem do letošnjega poletja sedem let opravljal službo duhovnega pomočnika. Hvala vsem drugim škofom in duhovnikom, še posebej sem vesel vseh vas, ki ste prišli s Hrvaške, iz Srbije, Italije, Avstrije, Nemčije in Poljske. Hvala vsem redovnicam in redovnikom, vernim laikom in še posebej bolnim in preizkušenim za vaše molitve in podporo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine