11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Srečanje Janeza Janše in Lulzima Bashe v Ljubljani

Predsednik Demokratske stranke Albanije Lulzim Basha s podporo slovenskega predsednika vlade za začetek pogajalskega procesa za vstop v EU.

V Ljubljani sta se 17. februarja 2021 sestala predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša ter Lulzim Basha, predsednik Demokratske stranke Albanije (DPA).

Predsednik Demokratske stranke Albanije, Lulzim Basha, se je v Ljubljani sestal z Janezom Janšo, slovenskim predsednikom vlade in bodočim predsednikom Evropskega sveta. Basha je na sestanku slovenskemu predsedniku vlade predstavil program vključevanja Albanije v EU in načrt izpolnjevanja vseh obveznosti za uspešen začetek tega zgodovinskega procesa albanskega naroda.

»Albanija se mora pridružiti državam EU, zato smo z Demokratsko stranko odločeni sprejeti vse potrebne odločitve in korake na tej poti. Dogovorili smo se, da bomo uskladili vse aktivnosti in odločitve, da pospešimo proces približevanja Albanije Evropi in Evropski uniji, kar je v interesu vseh Albancev in naš glavni cilj,« je dejal Lulzim Basha, predsednik Demokratske stranke Albanije.

Z obzirom, da bo Slovenija od julija 2021 predsedovala Svetu Evropske unije, je podpora predsednika vlade Janše Demokratski stranki Albanije in Lulzima Bashija v obliki pogovorov o članstvu Albanije v Evropski uniji izrednega pomena.

Predsednik vlade Janša je zagotovil, da bo Slovenija močno podprla in zagovarjala proces včlanjevanja Albanije v EU. Na srečanju so razpravljali tudi o krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Albanijo, s katerim bi spodbudili slovenske podjetnike k vlaganju v Albanijo, s čimer bi prispevali k večjemu zaposlovanju in blaginji vseh albanskih državljanov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine