8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Spoznavajmo naravo in petje ptic

Opazovanje narave pomirja in sprošča morda bolj, kot si mislimo in postane še zlasti zabavno, ko začnemo prepoznavati to ali ono vrsto po njenih sledovih ali glasovih.

Marsikdo meni, da je poznavanje in prepoznavanje živalskih vrst danes morda nekoliko zastarelo in neuporabno. Vendar ni tako. Kdor pozna naravo in njene vrste, globlje začuti sebe in druge ljudi. Avtorja Andrea Pinnington in Caz Buckingham sta napisala več knjig o naravi in njenih vrstah, med katerimi sta tudi v slovenščini izšli Živalski in rastlinski svet in Mala knjiga o pesmih vrtnih ptic. Sposobnost določevanja ptičjega petja je veščina, ki bo ostala z vami do konca življenja. Pa vendar je razlikovanje med petjem liščka in zelenca vse prej kot preprosta zadeva. In prav tu stopi v ospredje ta očarljivi zvočni priročnik. Hranite ga na svoji okenski polici, da bo sodelovala vsa družina, potem pa ugotovite, kateri član je prvi postal izvedenec za ptičje petje.

Ali poznate imena rastlin in živali? Če jih ne, si boste s knjigo Živalski in rastlinski svet obogatili znanje o njih! V katero koli starostno skupino spadate, v naravi živijo določene rastlinske in živalske vrste, ki bi jih morali prepoznati, od zetov do škorcev in od podlasic do vrb. Spoznavajmo naravo: živalski in rastlinski svet orisuje 140 najbolj znanih rastlin in živali in je za sleherno družino koristen in tudi nujen vodnik za imenovanje živali in rastlin.

Zadnje novice

Sorodne vsebine