14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Spodbudno vzdušje ob vrnitvi v šolo in vrtec

Občina Brežice vseskozi sodeluje z javnimi zavodi in spremlja njihovo prilagajanje trenutnim razmeram. Še posebej občina spremlja delovanje šol in vrtcev, ki so danes ponovno odprli svoja vrata.

Župan Občine Brežice Ivan Molan  je z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti, kmetijstvo, gospodarstvo in razvoj Patricio Čular obiskal največjo osnovno šolo in največji vrtec v občini ter z ravnateljicama govoril o poteku dela v spremenjenih razmerah.Obe ravnateljici  – OŠ Brežice mag. Marija Lubšina Novak in ravnateljica Vrtca Mavrica Brežice Silvija Komočar – sta županu zagotovili, da so se tako otroci kot zaposleni radi vrnili, da je v igralnicah in razredih spodbudno vzdušje ter da vsi skupaj s starši spoštujejo priporočene ukrepe in nov način dela. V šolske klopi brežiške osnovne šole se je danes vrnilo 300 učenk in učencev 1., 2. in 3. razreda. OŠ Brežice sicer obiskuje kar 899 otrok. Delo poteka v manjših skupinah, garderob učenci ne uporabljajo, malico jim dostavijo v razrede in športna vzgoja se odvija na prostem. Učitelji otroke opozarjajo na redno umivanje rok, med odmori se učenci zadržujejo v razredih in vzdržujejo medsebojno razdaljo.

V vrtcu Mavrica danes skrbijo za 158 otrok od običajno 440, skupine so upoštevaje nove normative manjše. Tako je npr. zaradi novih razmer največje število otrok v homogenih oddelkih 1. starostnega obdobja (od 1 do 3 leta) sedaj osem in ne običajnih 14 otrok. Igra na igralih ni dovoljena, otroci pri igri uporabljajo pralne igrače in športne pripomočke, izvajajo različne vadbe in se lovijo ali igrajo skrivalnice. Živžav na travnatem igrišču vrtca priča o tem, da se otroci v družbi sovrstnikov in vzgojiteljic dobro počutijo.

Vir: [email protected]]

 

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine