10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Šokantno pismo bolnika kardiološkega oddelka, ki ga je delilo že več tisoč Slovencev!

Več kot tri tisoč štiristo oseb je v sedmih urah delilo zapis bolnika, ki se zdravi na kardiološkem oddelku UKC Ljubljana. Minister za zdravje Aleš Šabeder, ki ga je na to mesto predlagal predsednik vlade Marjan Šarec, je sicer UKC Ljubljana vodil do letos. Izkušnje je nabiral v podjetju Semenarna Ljubljana.

Med drugim piše “bolniki na kardiološkem oddelku ukc ljubljana po teških operacijah na srcu, ležimo na gnilih 30+ let starih posteljah in pri kosilu dobivamo plesnive, ne samo gnile breskve…zdaj me pa zanima, dragi moji Slovenci, koliko časa še, bomo dovolili da se nas molze kot bankomate in tretira kot ovce…”

Nartnik je zapisu pripel tudi fotografije in pripisal: “Prosim, delite da vsi vidijo in močno upam, da objava doseže tudi kakšnega poslanca..”

Fotografije in povezava https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215931751504694&set=a.10200592480552507&type=3

Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje v času vlade Mira Cerarja, ki so jo sestavljale stranke SMC, SD in DeSUS, ki so del vladne koalicije tudi danes, je leta 2017 prestala interpelacijo, saj v strankah SMC, SD, Desus in nepovezani poslanci, denimo Alenka Bratušek, niso videli problema v funkcioniranju slovenskega zdravstva. Predsednica danes koalicijske SAB Alenka Bratušek, ki je vlado vodila pred Cerarjem, takrat interpleacije ni podprla, pač pa prostodušno povedala: “Problemi v našem zdravstvu se kopičijo vrsto let, to je dejstvo in zelo nepravično bi bilo s prstom kazati na ministrico in jo kriviti za vse nakopičene probleme, zelo nepravično. Sama vedno povem, da so oziroma smo za probleme v zdravstvu krivi in odgovorni vsi, ki smo bili kadarkoli del vlade. Tudi moja vlada ni naredila dovolj na tem področju.”

Magnetogram je v celoti dostopen na povezavi. Na spodnjem dokumentu pa lahko pogledate, kdo je glasoval za razrešitev Kolar Celarčeve, torej za spremembe v zdravstvenem sistemu, in kdo ne. Glasovanje si lahko ogledate tudi na povezavi.

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine