6.2 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Socialno pravični in borci za svobodo so se v Studiu City zabavali s šampanjcem v kristalnih kozarcih, tudi najeli zasebno letalo za 68.572 evrov

Piše: Kavarna Hayek

Bilo je nekaj mesecev nazaj, ko so na rojstnodnevni zabavi v Studio Cityju žvenketali kristalni kozarci za šampanjec in se je veselilo z denarjem, ki ni namenjen zasebnemu veseljačenju. »To je bila morda napaka,« pravijo vpleteni.

In da ne bo kdo mislil, da gre za lažno novico. Govora je, kakopak, o zelo dragi in pretežno belski soseski Studio City v Kaliforniji (za tiste, ki ste pomešali: slovenski Studio City ni edini na svetu in takoj pomisliti nanj bi bilo najmanj domišljavo), kjer so vodilni gibanja Black Lives Matter (BLM) za šest milijonov ameriških dolarjev kupili pravo malo graščino. In seveda, kot se za borce za pravičnost in proti sistemskemu rasizmu spodobi, uživali. Običajno na območjih in dragih lokacijah, ki jih poseljujejo belci. Tisti, ki so krivi za vse tegobe črnskega prebivalstva.

Zadnje tedne prihajajo na dan podrobnosti, ki so nekaterim nižje rangiranim članom BLM dvignile pritisk. Patrisse Cullors, soustanoviteljica BLM in vodja Fundacije BLM Global Network Foundation (BLMGNF), je odstopila že lani, ko so oblasti začele preiskovati njen nepremičninski imperij in ni bila oddana davčna prijava že od leta 2017. Nakup 6.500 kvadratnih metrov velike nepremičnine s šestimi spalnicami v Studio Cityju je bil razkrit …….

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine