10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Sneg naj bi danes pobelil vso Slovenijo, a težav v prometu ne pričakujejo

Po napovedi vremenoslovcev bo snežna odeja do danes dopoldne prekrila vso državo. Popoldne bo sneženje sicer prenehalo, temperature pa bodo še naprej vztrajale okoli ledišča ali pod njim. Snežne padavine v prometu tokrat predvidoma ne bodo povzročale preglavic.

 

 

V osrednji Sloveniji bo po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) do dopoldneva zapadlo od deset do 15 centimetrov novega snega, drugod pa je pričakovati do deset centimetrov debelo snežno odejo. Popoldne bodo padavine postopoma prenehale, na Obali pa bo sneg prešel v dež.

Najhladneje bo na Gorenjskem, kjer se bo živo srebro gibalo med -4 in -6 stopinj pod lediščem, najtopleje pa bo na Obali, kjer bodo zabeležili med 0 in 4 stopinj Celzija.

Sneženje po napovedih Darsa tokrat ne bo povzročalo večjih preglavic v prometu. Ko je za STA napovedal vodja tehnične službe Andrej Sever, so sicer uslužbenci v pripravljenosti, a naj bi po napovedi vremenoslovcev zapadla tako skromna količina snega, da jo bodo lahko odpravili zgolj s posipanjem cest. S tem bodo začeli v zgodnjih jutranjih urah, še pred prometno konico.

Zadnje novice

Sorodne vsebine