0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 25 oktobra, 2021

Slovensko božično drevo v Vatikanu

Slovenska smreka bo danes na Trgu svetega Petra v Vatikanu zažarela v vsej svoji lepoti. Kulturni program slovesnosti ob osvetlitvi božičnega drevesa bo letos zaradi epidemioloških razmer potekal na velikem platnu na trgu, posnet pa je bil v studiu RTV Slovenija. V Vatikanu se bo slavnostni dan sicer začel z mašo za domovino ter avdienco pri papežu Frančišku in nadaljeval popoldan na slovesnosti na trgu ob 17. uri s prisotnostjo visokih gostov.

Vlada Republike Slovenije je financirala nakup smreke in 42 okrasnih dreves ter njihov prevoz iz Slovenije na Trg svetega Petra v Vatikanu. Slovensko božično drevo je pridobljeno iz gozdov, ki imajo certifikat FSC, pridobljen s strani neodvisne, nevladne, neprofitne organizacije, ki promovira trajnostno (odgovorno) gospodarjenje z gozdovi.

Postavitev božičnega drevesa na Trgu svetega Petra je mednarodno odmeven projekt Vatikana, pri čemer je postavitev božičnega drevesa in posledično države, ki podari drevo, deležen velike pozornosti svetovne javnosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine