12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Slovenski jezuiti imajo novega provinciala, vodil jih bo dosedanji draveljski župnik

V petek, 17. aprila 2020, je vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Arturo Sosa imenoval za novega provinciala slovenskih jezuitov p. Mirana Žvanuta, so sporočili iz slovenske jezuitske province.

 

“Vsakih šest let jezuiti uvedemo novega provinciala, ki je neposredno imenovan od vrhovnega predstojnika in našega vodstva v Rimu. Lani smo obhajali 50 let ustanovitve Slovenske province (1969–2019) in ob tej priložnosti nas je obiskal p. general Arturo Sosain njegov asistent za naše geografsko področje p. Cipriano Diaz. Po notranjem poizvedovanju v sami Slovenski provinci in posvetovanju v rimski jezuitski kuriji se je p. Miran pokazal kot najbolj primeren kandidat. P. Miran Žvanut bo nastopil službo novega provinciala v soboto 27. junija 2020, med slovesnostjo ob 17. uri pri Sv. Jožefu v Ljubljani,” je sporočil dosedanji provincial pater David Bresciani.

Med nekdanjimi provinciali slovenskih jezuitov je tudi sedanji mariborski nadškof Alojz Cvikl. Pred nekaj leti pa smo v Demokraciji pripravili tudi kratek pogovor s patrom Žvanutom, ki je sicer tudi maratonec.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine