22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Slovenska karitas in Hofer skupaj zbrala 24 ton pomoči socialno ogroženim

Slovenska karitas je tudi v letošnjem marcu pred izbranimi Hoferjevimi trgovinami zbirala izdelke za otroke in družine v stiski. V dveh koncih tedna so na 55 lokacijah po Sloveniji zbrali več kot 24 ton izdelkov za otroke, osnovnih živil in izdelkov za higieno. Marčevska zbiralna akcija je bila tako že deveta po vrsti, so sporočili iz podjetja.

 

Kot so ob tem dodali, je pomembno, da znamo stisko ljudi prepoznati in se nanjo tudi ustrezno odzvati. “Vsak pomaga po svojih najboljših močeh, naše poslanstvo in odgovornost pa je podpora različnih socialnih organizacij in društev, ki nudijo pomoč tistim, ki jo resnično potrebujejo,” so navedli pri omenjeni trgovski družbi.

V Slovenski karitas so dodali, da se dnevno srečujemo s številnimi stiskami ljudi, ki jim tovrstne zbiralne akcije omogočajo nekoliko lažji vsakdan in podporo v trenutkih, ko jo resnično potrebujejo.

Pri omenjeni humanitarni organizaciji so veseli vsakega prispevka in pomoči, ki jo človek nameni človeku, zato so veseli tudi ponovnega sodelovanja s trgovskim podjetjem. Skupaj na ta način lahko zberejo več, prav tako pa ljudem iz različnih regij omogočijo, da pomoč oddajo na lokaciji, ki je blizu njihovega doma.

Odziv je bil tako tudi letos velik, medtem ko so lani v akciji zbrali več kot 53 ton izdelkov za pomoč ljudem v stiski. Pri organizaciji zbiralne akcije pomaga več kot 200 prostovoljcev, letos pa je bilo med zbranimi izdelki več kot sedem ton živil za otroke, blizu 16 ton osnovnih živil in več kot tono izdelkov za higieno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine