7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Slovenska demokratska mladina, podmladek SDS, je praznovala častitljivih trideset let delovanja

Slovenska demokratska mladina (SDM) letos praznuje tri desetletja delovanja, tri desetletja prizadevanj za dobrobit mladih v Sloveniji. V SDM so postavili temelje slovenski mladinski politiki, so ena izmed ustanoviteljic Mladinskega sveta Slovenije, na njihovo pobudo je bil ustanovljen tudi Urad Republike Slovenije za mladino. Mladi slovenski demokrati so 30. rojstni dan obeležili na velikem praznovanju v Novem mestu 16. novembra. Udeležilo se ga je preko 130 članov in simpatizerjev SDM, ki nosijo Slovenijo v srcu, med njimi predsedniki regij in lokalnih odborov SDM, člani izvršilnega odbora SDM, generalni sekretar SDM Matic Mlakar ter predsednik SDM in poslanec SDS Žan Mahnič. Poleg njih so bili prisotni tudi evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc, poslanca SDS Alenka Jeraj in Franci Kepa, poslanka in podpredsednica SDS Jelka Godec ter predsednik SDS Janez Janša.

 

Dobrodošlico v prestolnici Dolenjske je uvodoma zaželel podžupan Novega mesta in predsednik Mestnega odbora SDS Novo mesto Bojan Kekec. “Novo mesto je mesto, prijazno mladim, uspešno se soočamo s stanovanjsko problematiko mladih, tudi služb za mlade je veliko več kot v drugih delih države,” je dejal in dodal, da bo mestna koalicija, v kateri so vse tri pomladne stranke, še naprej uspešno delovala tudi v dobro mladih.

V nadaljevanju je zbrane pozdravil tudi župan Novega mesta Gregor Macedoni, ki občino vodi drugi mandat kot nestrankarski župan. “Zgodba na lokalni politični ravni je specifična, vsekakor pa političnega prostora ne more biti brez močnih strank s tradicijo, ki ponujajo kontinuiteto, zato vam iskreno čestitam ob vaši obletnici,” je dejal.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine