10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Slovenija osma najvarnejša država na svetu: Bomo zaradi nasilnih levičarjev izgubili prestižno mesto na lestvici?!

Slovenija se je na lestvici najvarnejših držav po podatkih Inštituta za ekonomijo in mir za leto 2019 uvrstila na prestižno 8. mesto. Ker pa se pri izračunavanju globalnega mirovnega indeksa upoštevajo tudi na primer notranji konflikti, politična nestabilnost in možnost nasilnih demonstracij, bi lahko nasilni levičarji, ki ne priznavajo demokratične in legitimne oblasti, ogrozilo prestižno mesto Slovenije na tej lestvici. Tako bi odgnali tuje turiste, kar je še posebej zaskrbljujoče, če upoštevamo, da je turizem najhuje prizadeta panoga zaradi epidemije novega koronavirusa!

 

Inštitut za ekonomijo in mir je pred kratkim razkril podatke o globalnem mirovnem indeksu za leto 2019, s katerim ocenjujejo varnost v posameznih državah. S pomočjo Economist Intelligence Unit ocenjujejo varnost v 163 državah in sicer na podlagi treh kriterijev, ki odražajo morebitne domače in mednarodne konflikte, raven harmonije v družbi in militarizacijo. Vsak izmed kriterijev je ocenjen na podlagi različnih dejavnikov, kot so količina uvoženega orožja in politična stabilnost.

Več si lahko preberete TUKAJ

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine