4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Škofijska Karitas Celje z darilnimi boni v skupni vrednosti dobrih 28 tisoč evrov pomagala 712 osebam

Škofijska Karitas Celje je letos s pomočjo donatorjev zbrala 28.480 evrov. S tem denarjem so obdarili 712 otrok, starejših in posameznikov v stiski, ki so prejeli darilne bone v vrednosti 40 evrov za nakupovanje v celjskem starem mestnem jedru, je zapisano na spletnih straneh Katoliške cerkve.

 

Vsi darilni boni so računalniško evidentirani, kar organizatorjem dobrodelne akcije Zavodu Celeia Celje, Škofijski Karitas Celje in agenciji RTA omogoča preglednost in spremljanje porabe. Obdarjenci si z njimi kupijo tisto, kaj najbolj nujno potrebujejo in morebiti še kakšen priboljšek, ki jim polepša božično-novoletni čas.

Škofijska Karitas Celje s svojo mrežo prostovoljk v začetku decembra obišče vse obdarjence na domu ter jim izroči darilne bone. Obdarijo ljudi v stiski oz. otroke, družine z več otroki, starejše in posameznike, ki zaradi bolezni ne morejo delati, hkrati pa niso upravičeni do nadomestil in so velikokrat prezrti.

V zadnjih petih letih so s to humanitarno akcijo zbrali več kot 92.000 evrov. Leta 2017 so z vzporedno dobrodelno akcijo pomagali še Društvu paraplegikov Jugozahodne Štajerske, ki so mu namenili 6700 evrov za nakup invalidom prilagojenega vozila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine