4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(Fotogalerija) Sedmo medgeneracijsko druženje v Ivančni Gorici

Minuli petek sta Občina Ivančna Gorica in Svet za starosti prijazno občino pripravila tradicionalno medgeneracijsko prireditev Vsi smo ena generacija. Organizatorji so bili zaradi izjemno slabega vremena primorani prireditev izpred občinske stavbe prestaviti v dvorano kulturnega doma v Ivančni Gorici. 

Še pred začetkom prireditve so se kljub slabem vremenu na Sokolski ulici na stojnicah predstavila lokalna društva in posamezniki. Svoje dejavnosti so prikazale članice Aktiva podeželskih žena Lisičke iz Zagradca, društvo Šola Zdravja, Lokalna skupina za krepitev zdravja in Zdravstveni dom Ivančna Gorica, Univerza za tretje življenjsko obdobje, Društva upokojencev iz Ivančne Gorice, Šentvida pri Stični in Višnje Gore, Projekt E-oskrba, Papirčkarice iz Kulturno športnega društva Dob, Knjižnica Ivančna Gorica, Gobarsko društvo Štorovke iz Hočevja, Dnevno varstvo starejših Šentvid pri Stični – Spominčica, Berryshka ter paraolimpijec in ambasador Občine Ivančna Gorica Primož Jeralič. Otroške delavnice pa so pripravili iz Vrtca Ivančna Gorica in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični. 

Prireditev se je nadaljevala v dvorani kulturnega doma, kjer so oder zavzeli člani Mešanega pevskega zbora Sončni žarek, Otroški pevski zbor KD Zagradec, Moški pevski zbor Dob, Ženski pevski zbor Harmonija, šolska pevska zbora OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in OŠ Stična ter Pevci ljudskih pesmi Studenček. S plesnimi točkami so se obiskovalcem predstavili najmlajši iz Vrtca Ivančna Gorica, plesni par Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, Plesni klub Guapa in Folklorna skupina Vidovo – veterani. 

Po besedah župana Dušana Strnada je osnovni namen petkove prireditve druženje vseh generacij, na kateri ozaveščamo širšo javnost o pomembnosti sodelovanja, povezovanja in prijateljstva med najmlajšimi in starejšimi. Župan je svojem nagovoru predstavil še aktualne projekte občine in posebej izpostavil, da bo v naslednjem letu tudi pri nas začela delovati mreža Prostofer. To je vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki brez pomoči sočloveka ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov. 

Zbrane je nagovorila tudi predsednica sveta za starejše Milena Vrenčur in skupaj s člani sveta predstavila delo in aktivnosti za starejše v občini Ivančna Gorica. 

Gašper Stopar

Zadnje novice

Sorodne vsebine