4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Se nam konec januarja obeta sneg? Poglejte, kaj nam napovedujejo vremenarji

Kot poroča vremenski portal neurje.si, v zadnji dekadi januarja ni izključen tudi sneg. “Do 19. 1. bomo še zagotovo pod vplivom obsežnega anticiklona, ki prinaša suho in sončno vreme,” piše portal. “V višinah se bo izmenjevalo toplo in hladnejšo obdobje, pretežno pa bo nad našimi kraji še naprej kraljevala inverzna plast.”

Po nekaterih izračunih lahko od 19. januarja naprej računamo na pomik anticiklona nad Atlantik, kar lahko pripomore k spustu hladnega zraka proti Sredozemlju in Balkanu, to pa lahko pomeni nastanek ciklonov nad Sredozemljem in s tem padavin v naših krajih. Za zdaj o podrobnostih ne morejo govoriti.

Po sončni soboti napovedujejo za nedeljo zmerno do pretežno oblačno vreme v jugovzhodni in osrednji Sloveniji. Drugje pa bo precej jasno, po nekaterih kotlinah je možna megla v jutranjih urah. “Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo zvečer ponehala. V ponedeljek bo precej jasno, zjutraj bo ponekod megla. V torek bo suho, bolj oblačno bo na zahodu.” Nad južno polovico Evrope je po pisanju Arsa območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda k nam priteka nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak, napoveduje Arso.

V dneh od torka dalje bo nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v petek nekoliko oslabelo. “Vremenske fronte se bodo pomikale čez Evropo proti vzhodu severno od Alp in bistveno ne bodo vplivale na vreme pri nas. Od zahoda bo k nam dotekal razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak, ob koncu tedna pa se bo v višinah nekoliko ohladilo,« poroča agencija za okolje. Nadaljevalo se bo suho in deloma jasno vreme. “Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti, ki se bo občasno lahko pojavila tudi ob morju,” napovedujejo pri Arsu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine