-0.5 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Rudarji kriptovalut v Teksasu so zaradi izjemnega vročinskega vala ustavili dejavnosti

Piše: digitalnidenar.si

ERCOT je poročal, da je proizvodnja vetrne energije v Teksasu “bistveno manjša”, zaradi česar država morda ne bo mogla zadostiti potrebam po energiji v času vročih temperatur.

Ker so v številnih delih Teksasa julija temperature krepko presegale 38 stopinj Celzija, so številni rudarji kriptovalut ustavili dejavnosti v pričakovanju, da energetsko omrežje države ne bo moglo zadovoljiti povpraševanja.

Svet za električno zanesljivost Teksasa ali ERCOT je v nedeljo pozval prebivalce in podjetja v Teksasu, naj varčujejo z električno energijo, saj se v ponedeljek pričakuje “rekordno visoko povpraševanje po električni energiji”. Po napovedih ERCOT bi lahko povpraševanje po električni energiji v Teksasu – deloma zaradi delovanja klimatskih naprav v hudi vročini – preseglo razpoložljivo ponudbo.

Model napovedi dobavitelja energije je pokazal, da bi lahko povpraševanje doseglo rekordnih 79.615 megavatov (MW). Čeprav naj bi se stroški energije v Teksasu junija zmanjšali zaradi povečane proizvodnje iz vetra in sonca, je ERCOT v nedeljo sporočil, da je proizvodnja iz vetra “proizvedla bistveno manj, kot je v preteklosti proizvedla v tem obdobju” – manj kot 8 % zmogljivosti, ko naj bi bilo povpraševanje po napovedih največje.

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine