4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Romantično: Slovenijo pobelil sneg, vendar pa ne bo ostal dolgo – prihaja toplejše vreme in odjuga

Slovenijo je v petek zajelo sneženje. Po podatkih Agencije za okolje snežna odeja na Pokljuki, Predelu, Logatcu in Babnem polju danes zjutraj sega do 30 centimetrov, v Vrhniki in Novi vasi 25, v Bohinju 20 centimetrov. Danes bo precej jasno, ponekod po nižinah bo ves dan megla.

 

 

Na Bohinjskem, Blokah in v Gornjesavski dolini je snega okoli četrt metra, na Kočevsko – Ribniškem od 10 do 20 centimetrov. Podobno je zasnežilo tudi Koroško, nekoliko manj pa Celjsko in Šaleško kotlino, kjer je zapadlo od pet do 10 centimetrov snega.

Ponekod po državi je še vedno sneg na cestišču, pojavlja se gosta megla, ki zmanjšuje vidljivost, nekatere ceste so lahko tudi poledenele. Voznike na prometno-informacijskem centru opozarjajo, naj vozijo strpno in vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

Prepovedan je promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Godovič – Črni Vrh – Col ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Petrina in Podplanina. Zaprta je cesta čez prelaz Vršič.

Danes bo precej jasno, ponekod po nižinah bo megleno. V nedeljo bo na vzhodu sončno, drugod pretežno oblačno, na zahodu bo občasno rahlo deževalo.

Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 2 do 6, na Goriškem in ob morju od 9 do 12 stopinj Celzija.

Po podatkih Arsa bo v ponedeljek in torek predvsem v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine