11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Prvi človek: Ryan Gosling v najnevarnejši misiji v zgodovini

Oktobra letos bomo na velikih platnih lahko spremljali najnevarnejšo misijo v zgodovini človeštva – pristanek prvega človeka na Luni. Glavno vlogo astronavta Neila Armstronga je upodobil dvakratni nominiranec za oskarja Ryan Gosling.

Z oskarjem nagrajeni režiser Damien Chazelle (za muzikal Dežela La La) in igralec Gosling bosta znova skupaj sodelovala (prvič pri Dežela La La) in predstavila zgodbo o Nasini misiji o prvem pristanku na Luni, pri tem pa bo poudarek na astronavtu Neilu Armstrongu in leti med 1961 in 1969.

Film je zasnovan po knjigi Jamesa R. Hansena, Prvi mož: Življenje Neila A. Armstronga, uradni biografiji Neila Armstronga, ki je bila izdana leta 2005 ter opisuje Armstrongovo vpletenost v Nasin program, misijo Apolla 11 in podrobnosti iz zasebnega življenja svetovno znanega astronavta. Film bo odkrival, kako visoki so bili stroški in žrtvovanje – pri Armstrongu in narodu – v eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva.

Scenarij je napisal Josh Singer (V žarišču), producenti drame so Wyck Godfrey, Marty Bowen, Chazelle in Gosling, izvršna producenta pa Isaac Klausner in Adam Merims.

Biografska drama PRVI ČLOVEK v naše kinematografe prihaja 11. oktobra 2018.

Biografska drama predstavlja življenje astronavta Neila Armstronga (Ryan Gosling) in legendarno vesoljsko misijo, s katero je Armstrong postal svetovno znan, saj je postal prvi človek, ki je stopil na Luno 20. julija 1969.
Gre za prvi film režiserja Damiena Chazella, ki ni muzikal ali povezan z glasbo.
Režiserjeva prva izbira vloge Armstronga je bil ves čas Ryan Goslin, ki je z režiserjem že sodeloval v muzikalu Dežela La La, vendar je Gosling pogodbo za dramo Prvi človek podpisal šele po vlogi v Deželi La La.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine