9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Prva dama ZDA Melania Trump v torek obeležila prvo obletnico svoje pobude Bodi najboljši

Prva dama ZDA Melania Trump je v torek v Beli hiši slovesno obeležila prvo obletnico svoje pobude Bodi najboljši, ki je namenjena vprašanjem dobrobiti otrok, družbenim medijem in zlorabi opiatov.

 

Ameriška prva dama je svojo pobudo boja za otroke naznanila maja lani, sicer prav na dan, ko je takratni pravosodni minister Jeff Sessions začel s politiko odvzemanja otrok staršem migrantom na meji.

Deležna je bila kritik, da je pobuda v popolnem nasprotju z obnašanjem njenega moža, predsednika Donalda Trumpa, na družbenih omrežjih. Kritike je zavračala, v torek pa je dejala, da ima le en cilj, to je, da otroci uresničijo svoje potenciale, da lahko odraščajo srečni, zdravi in pozitivno prispevajo k družbi in svetu. “Z mislijo na ta cilj moramo še naprej delati, kar lahko, da prinesemo pozitivne spremembe za naše otroke,” je dejala.

“Zadnje leto mi je pokazalo, da otroke prizadene še kaj drugega kot le družbena omrežja, zato sem razširila enega od stebrov na spletno varnost,” je dejala in dodala, da bo pobudo boja proti opioidom razširila na otroke vseh starosti.

V okviru pobude je obiskala več ameriških zveznih držav in tudi štiri afriške. Mednarodno turnejo ima predvideno tudi za letošnjo jesen, vendar ni znano, kam se bo podala.

Zadnje novice

Sorodne vsebine