22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Pripravite se, lahko boste gledali vrhunske filme, ne da bi za to potrebovali DVD

Piše: C. R., STA

Do prvega četrtletja leta 2023 bo na trgih srednje Evrope, tudi Slovenije, začel delovati nov ponudnik pretočnih vsebin SkyShowtime. V ponudbi storitve SkyShowtime bodo naročnikom na voljo filmi, kot so Top Gun: Maverick, Jurski svet: Prevlada in Minioni. Natančne datume začetkov pretakanja in cene bodo objavili v prihodnjih mesecih.

SkyShowtime je združeno podjetje ameriških družb Comcast in Paramount Global. Na Danskem, Finskem, Norveškem in Švedskem bo začel delovati 20. septembra, v zadnjem letošnjem četrtletju pa bo prisoten tudi na Nizozemskem.

V prihodnjih mesecih in do prvega četrtletja 2023 se bo storitev razširila na Španijo, Portugalsko, Andoro ter srednjo in vzhodno Evropo. Trgi srednje in vzhodne Evrope vključujejo Albanijo, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Hrvaško, Češko, Madžarsko, Kosovo, Črno goro, Severno Makedonijo, Poljsko, Romunijo, Srbijo, Slovaško in Slovenijo, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Natančni datumi začetkov pretakanja in cene na teh trgih bodo objavljeni v prihodnjih mesecih.

Storitev zajema širok izbor serij in filmov dveh najstarejših studiev v Hollywoodu, Paramount Pictures in Universal Pictures. Omenjena studia v hollywoodske blagajne skupaj prinašata skoraj 50 odstotkov dobička, so poudarili.

Naročniki si bodo tako prek storitve lahko ogledali filme, kot so Top Gun: Maverick, Jurski svet: Prevlada, Ježek Sonic 2, Minioni 2: Grujev vzpon, Nak in Downton Abbey: A New Era. Na voljo bodo tudi vsebine iz knjižnic DreamWorks Animantion, Nickelodeon, Sky Studios, Showtime in Peacock.

SkyShowtime bo poleg tega prenašal tudi lokalne izvirne programe, dokumentarne filme in posebne oddaje iz lokalnih tržišč, so še pojasnili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine