15.8 C
Ljubljana
sreda, 22 septembra, 2021

(PRIČEVANJE) Takole se urednik portala Blagovest.si spominja svojega prvega romanja v Medžugorje

Piše: blagovest.si

Medžugorje letos obeležuje 40 let Marijinih prikazovanj, v teh dneh pa tam poteka vsakoletni festival mladih – Mladifest. Novinar Demokracije ter urednik portalov blagovest.si in molitev.si Gašper Blažič se ob tem spominja svojega prvega romanja v Medžugorje.  

Kot pravi, je za Medžugorje slišal že v 80-ih letih, takrat se mu je to zdelo zelo daleč. Leta 1998 pa je kot dijak sodeloval na delovnem taboru v Sarajevu, ob povratku preko Dalmacije so se za nekaj ur ustavili v Medžugorju. »Vendar nisem vedel, kaj bi tam sploh počel, ker nam na avtobusu nihče ni tega razlagal. Bilo je vroče, spomnim se ‘štantov’ z nabožnimi predmeti in cenike v kakih petih valutah (marka, šiling, lira, kune, pa tedanji bosanski dinar), ker takrat evro še ni obstajal. Šel sem čakat na odhod avtobusa v hladen prostor – to je bil poštni urad,« se tega dne spominja novinar. Kot pravi, kar nekoliko obžaluje svojo pasivnost, saj je bil pater Slavko Barbarić, ki je zaznamoval Medžugorje, takrat še živ. »Morda sem ga celo srečal, pa tega nisem vedel.« 

Preteklo pa je šest let do tistega pravega romanja. »Leta 2003 sem prvič slišal za Mladifest, leto kasneje sem se tudi sam odpravil tja. Prijavil sem se pri gospe Maji Zalar, ki je sedaj že pokojna.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine