27.8 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Preselili Božičkov nabiralnik na Grenlandiji

Božičkov poštni nabiralnik na Grenlandiji so za čas praznikov preselili, poročajo danski mediji. Tako bo bližje šoli, katere učenci odgovarjajo na pisma otrok.

Več metrov visoki nabiralnik rdeče barve so preselili iz mesta Ilulissat v mesto Uummannaq na zahodni obali. Tam je namreč šola Edvard Kruse, katere učenci pomagajo Božičku odgovarjati na pisma, ki mu jih pošljejo otroci z vsega sveta. V tem mestu sicer živi tudi Božiček.

“Želeli smo, da bi otroci ugotovili, da je svet večji od te majhne skupnosti, spoznajo pa tudi, v kako različnih okoliščinah živijo ljudje,” je povedal tiskovni predstavnik šole Tim Arnoldi.

Posvaril je sicer, da otroci ne bodo mogli odgovoriti na vsa pisma. Lani so jih prejeli med 10.000 in 15.000, tako da so odgovarjali še januarja. Soočajo pa se tudi s številnimi težavami. Številni naslovi so namreč nečitljivi, veliko pisem pa je napisanih v kitajskem ali ruskem jeziku, ki jih otroci ne znajo.

Grenlandija je sicer zgolj ena od lokacij, kjer naj bi prebival Božiček. To so namreč še Severni pol, Finska, Turčija in Rusija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine