18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Pozor, zaradi srečanja mladih v Lizboni bo Festival mladih v Medžugorju en teden prej kot običajno!

Piše: Blagovest.si

Ker bo naslednje leto svetovno srečanje mladih v Lisboni ravno od 1. do 6. avgusta 2023, torej ravno v času, ko naj bi potekal Festival mladih v Medžugorju, so se v župniji Medžugorje odločili za spremembo datuma festivala.

24. festival mladih bo tako od 26. do 30. junija 2023, geslo festivala pa bo “To so moja mati in moji bratje” (Mt 12, 49), kar je sicer nosilna tema vseh duhovnih obnov, ki bodo tega leta v Medžugorju. Podrobnosti odločitve sta za medžugorski radio Mir predstavila apostolski vizitator za Medžugorje nadškof Aldo Cavalli in medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić, poroča portal medjugorje.hr.

Kot je povedal pater Zvonimir, je sicer redni datum festivala od 1. do 6. avgusta, vendar je prišlo do odločitve, da bo prav v tem času srečanje mladih v Lizboni, zato so morali reagirati in prestaviti sicer že zelo dolgo uveljavljen datum festivala, ki se zaključi s praznikom Jezusovega spremenjenja na gori, ko je ob jutranji zori maša na Križevcu. “Če papež poziva vse mlade sveta na eno mesto, ne moremo mi istočasno vabiti mlade k nam, saj nam je všeč, da lahko pridejo v Medžugorje in prav tako odidejo na srečanje s papežem,” je povedal medžugorski župnik in potrdil, da bo novi termin festivala mladih od 26. do 30. julija.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine