4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Pozor, ste videli, kakšna nevarnost se približuje našemu planetu?!

Mimo Zemlje danes dopoldne leti velik asteroid s premerom okoli dveh kilometrov. To bo priložnost za astronome, da bodo lahko to nebesno telo podrobneje preučili, je opozorila ameriška vesoljska agencija Nasa.

 

Asteroid z imenom 1998 OR2 bo Zemlji najbližje ob 11.55 po srednjeevropskem času. Še vedno bo sicer dovolj daleč – približno 6,3 milijona kilometrov, kar je približno 16-krat toliko, kot znaša razdalja med Zemljo in Luno. Nevarnosti za trk tako ni.

Asteroid je leta 1998 odkrila skupina v Nasi. Spada v kategorijo potencialno nevarnih asteroidov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Njegovo pot že od leta 1998 pri Nasi vseskozi budno spremljajo. Zagotavljajo, da se s potjo Zemlje ne bo križala še vsaj naslednjih 200 let.

Se bo pa ta asteroid leta 2079 Zemlji približal še bolj kot danes; tedaj naj bi mimo letel le na štirikratni razdalji med Zemljo in Luno.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine