22.7 C
Ljubljana
torek, 9 avgusta, 2022

Povečan promet tudi zaradi začetka počitnic v Nemčiji, Švici in na Nizozemskem

Poletne počitnice se bodo ta konec tedna začele ponekod v Nemčiji, Švici in na Nizozemskem. Zato lahko vozniki na cestah pričakujejo povečan promet. Čez vikend bo več prometa v smeri od Avstrije proti Hrvaški in obratno. Daljše čakalne dobe bodo tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra.

 

V času povečanega prometa voznikom predlagajo uporabo alternativnih mejnih prehodov, predvsem za prehode v Istri in mejni prehod Gruškovje. Na prehodih z Avstrijo lahko daljše čakalne vrste nastanejo tudi zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.

Voznikom priporočajo, da se na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. Pomagajo si lahko tudi s prometnim koledarjem.

Na gorenjski avtocesti med Brnikom in Vodicami bodo danes spreminjali delovno zaporo, promet bo oviran, prometnoinformacijski center opozarja na možnost zastojev.

Zaradi prireditve Pivo in Cvetje bodo do nedelje v Laškem zaprte ceste Celje-Šmarjeta in Laško-Breze-Šentjur. Zaradi nočnega teka okoli blejskega jezera Nočna 10ka bo danes na Bledu zaprtih več cest. Med 21.50 in 23.20 bo zaprta cesta Bled-Bohinj od hotela Toplice do križišča na Pristavi, obvoza ne bo. Med 21. in 24. uro bo zaprtih tudi več lokalnih cest na Bledu.

V času turistične sezone velja tudi omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in sicer ob sobotah med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro ter ob nedeljah in praznikih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah pa med 8. in 22. uro.

Zaradi povečanega tovornega prometa bodo zastoji tudi v ponedeljek, so še napovedali na prometnoinformacijskem centru.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine