10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Postavitev štirih učnih čebelnjakov s prvo osebno zavarovalnico in Čebelarsko zvezo Slovenije

Čebelarska zveza Slovenije in Prva osebna zavarovalnica se dobro zavedata, da je čebelarstvo prepoznano kot pomembna kmetijska panoga, ki ima velik družbeni pomen, čebele pa pomembno vlogo pri ohranjanju biotske raznovrstnosti in ekološkega ravnovesja. Zato v okviru letošnjega Dneva prihodnosti skupaj pristopata k družbeno odgovornemu projektu #PRVAčebela, s katerim bosta postavili skupno 4 tipizirane učne čebelnjake.

 

»Veseli nas, kadar prizadevanja v korist mladim in potrebo po izboljšanju pogojev dela prepoznajo zunanji partnerji, kot je Prva osebna zavarovalnica, ki bo  v letu 2020 zagotovila sredstva za štiri učne čebelnjake s čebeljimi panji in tremi čebeljimi družinami v vsakem čebelnjaku,« poudarja Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije.

Čebelarska društva, v okviru katerih delujejo čebelarski »Dan prihodnosti je nastal na pobudo Prve osebne zavarovalnice z namenom, da že danes spodbudimo ljudi k razmisleku kakšen jutri želimo ter se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo do prihodnjih generacij. Ključno pri tem pa je, da od razmisleka pridemo k dejanjem. In z Dnevom prihodnosti počnemo prav to,« je o projektu povedal Janez Kranjc, predsednik uprave Prve osebne zavarovalnice. 

Čebelarska društva, ki bodo prejela učne čebelnjake, bodo izbrana prek javnega razpisa, ki je objavljen na spletnih straneh čebelarske zveze, in glasovanja, ki bo potekalo na spletni strani zavarovalnice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine