25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Portal Plus meril »nepristranskost« nacionalkinega TV Dnevnika: »Vladne stranke imajo nekajkrat manj minutaže od opozicije!«

Portal Plus: “V javnosti potekajo burne razprave o novem zakonu o RTV. Zategnitev proračunskega pasu, ki ga načrtuje vlada, bržkone ne bo vplival na uravnoteženost uredniške politike. Pač pa je vlada deležna ostrih obtožb, da si poskuša podrediti javni medij. Stopimo za trenutek iz tega stereotipnega okvirja: ali obstajajo morda tudi alternativni prijemi, s katerimi bi lahko javna (beri: državna) RTV sčasoma postala nepristranska, kakor ji veleva lastni pravilnik o poklicnih standardih. Kaj če bi poskusili z italijanskim pristopom in pluralnost RTV Slovenija postavili pod statistični drobnogled?”

 

Na Portalu Plus so naredili točno to – in njihovi rezultati so bili več kot presenetljivi! Ali pa tudi ne!

Portalu Plus: “Razmerje med vlado in opozicijo, ko gre za čas, ki ga ji posveča Televizija Slovenija v večernem Dnevniku, je kar 1 : 7, kar pomeni, da dobi opozicija na nacionalki kar sedemkrat več časa kot pozicija, opozicijska LMŠ, denimo, pa trikrat toliko kot vladna SDS.”

Več o tem si lahko preberete tukaj!

Zadnje novice

Sorodne vsebine