10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Popoldne in ponoči možne močne nevihte z dolgotrajnejšimi nalivi

Popoldne in v prvem delu noči bodo po podatkih Agencije RS za okolje krajevno možne močne nevihte z dolgotrajnejšimi nalivi. Ob močnejših nalivih bodo sprva naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke. Naraščanje se bo zvečer in ponoči stopnjevalo, v več delih države so možna tudi razlivanja posameznih hudourniških vodotokov.

V torek bo vodnatost rek povečini srednja, čez dan bodo zmerno še naraščale reke s kraškim zaledjem, Mura ter Sava v spodnjem toku. V sredo se bo vodnatost rek zmanjševala.

Danes bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bodo nastale prve plohe in nevihte, ki bodo popoldne vse pogostejše. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Padavine bodo do večera zajele vso Slovenijo, krajevno bodo možni močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči bo občasno deževalo, sprva bo vmes še grmelo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Zjutraj bo dež na severozahodu in zahodu že ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 stopinj.

V torek dopoldne bo dež povsod ponehal, od severa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj.

V sredo bo pretežno jasno, burja na Primorskem bo oslabela. V četrtek bo sprva pretežno jasno, popoldne se bo od zahoda zmerno pooblačilo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine