12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Pomoč pri odločitvah

Pri Združenju Invalidov – Forumu Slovenije, smo z dežurno službo psihosocialne pomoči in opore že od 16. marca naprej veliko prispevali k razreševanju kriz, težav in konfliktov vseh ranljivih skupin, še zlasti invalidov.

V času božičnih in zdaj novoletnih praznikov, pa se na dežurno službo združenja obračajo številni s svojimi vprašanji povezanimi s cepljenjem. Na stalni dežurni številki združenja 041 381 679, ki deluje vsak dan v tednu med 8. in 21. uro (tudi ob koncih tedna in praznikih) ter na e-naslovu [email protected], bodrimo številne občanke in občane, da se čim bo mogoče cepijo, ne glede na različne komentarje, ki smo jim priča v zadnjih dneh. Kot pravi dežurni svetovalec in predsednik združenja, sociolog in psihoterapevt, Borut S. Pogačnik: »Le s precepljenostjo, ki mora znašati med 60 in 70 odstotki prebivalstva, bomo zmogli v državi uvesti »normalno stanje, kar zadeva gospodarstvo in vse druge segmente naše družbe«.

Združenje si je v devetih mesecih svetovanja in pomoči ranljivim skupinam, zlasti tudi na terenu, pridobilo veliko zaupanja, ki ga bo tudi upravičilo v naslednjem obdobju, ko bodo zaradi posledic covida-19, stiske ljudi še veliko večje, je opozoril B. Pogačnik.

Združenje invalidov – Forum Slovenije

Zadnje novice

Sorodne vsebine