4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Podmladek SD bo po novem vodil sin nekdanjega generalnega direktorja policije

Mladi forum SD je na današnjem kongresu v Ljubljani med drugim imenoval novo vodstvo. Podmladek socialnih demokratov bo tako v naslednjem obdobju vodil Luka Goršek, podpredsednika bosta Daša Windischer in Jakob Mlakar, je organizacija sporočila prek Twitterja. Delegati so potrdili tudi spremembe statuta, poroča STA.

 

Mladi forum SD sta do zdaj kot vršilca dolžnosti skupaj vodila Goršek In Windischerjeva, po kongresu pa bo na čelu Goršek sam, podpredsednika pa bosta Windischerjeva in Mlakar. Damijan Zrim medtem prevzema naloge generalnega sekretarja.

Delegatke in delegati so potrdili tudi spremembe statuta organizacije, s katerim se ta po njihovih navedbah modernizira in pripravlja na soočenje z izzivi 21. stoletja.

Goršek in Windischerjeva sta sicer na začetku današnjega kongresa poudarila, da so se mladi socialdemokrati, ki so se zbrali na kongresu, odločili, da ne bodo podlegli populizmu in enostavnim rešitvam. “Lahko bi bili politično pasivni, ampak smo se odločili zoperstaviti za svoje vrednote,” sta dejala v skupnem nagovoru.

Mlade so nagovorili tudi nekateri vidni predstavnimi SD, poleg evropskih poslancev Tanje Fajon in Milana Brgleza ter glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča tudi predsednik SD Dejan Židan.

Ta je, kot je zapisal na Twitterju, poudaril, da so mladi v SD poslušani in upoštevani, njihove ideje, energija, znanje in občutek odgovornosti pa da ga navdušujejo.

Kot trdijo naši viri, je ostrojezični Luka Goršek sin nekdanjega generalnega direktorja policije Janka Gorška.

Zadnje novice

Sorodne vsebine