11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj odslej možno tudi prek spleta

Veljavnost prometnih dovoljenj je od danes mogoče podaljšati preko spleta na portalu eUprava. Za podaljšanje je potrebna uporaba digitalnega potrdila, zato storitev lahko koristijo samo tisti, ki imajo že nameščeno delujoče digitalno potrdilo za uporabo portala, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

 

Vlada je v okviru ukrepov proti širjenju koronavirusa 16. marca začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil, veljavnost vseh prometnih dovoljenj, ki jim bo med epidemijo potekel rok, pa je podaljšala do 16. maja.

Ministrstvo za infrastrukturo pa je sedaj v sodelovanju z ministrstvom za javno upravo omogočilo spletno podaljšanje prometnih dovoljenj.

“Za podaljšanje je potrebna uporaba digitalnega potrdila, zato storitev lahko koristijo samo tisti, ki imajo že nameščeno delujoče digitalno potrdilo za uporabo portala euprava. Omenjena prometna dovoljenja v skladu z odlokom sicer v vsakem veljajo do 16. maja, zato je elektronsko podaljšanje dovoljenj poljubno,” so dodali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine