9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Po zgledu slovenskih policistov konjenikov konje v policijo uvajajo tudi Avstrijci

Jutri dopoldan je bilo v Portorožu kar pestro, saj bosta na obisk prišli avstrijski policistki s konjema. Avstrijska policija namreč po zgledu slovenske uvaja konjenico v policijo, slovenski policisti pa jim pomagajo s svojim bogatim znanjem in izkušnjami.

 

Avstrijski policistki bosta tako na usposabljanju v Sloveniji tri dni in bosta med drugim skupaj s slovenskimi policisti konjeniki obiskali Portorož in Piran.

Delo konjenice je seveda predvsem preventivno, dejstvo pa je, da policisti izvajajo vsa policijska pooblastila. To so dokazali tudi ob zadnjem njihovem obisku na našem območju, so sporočili iz PU Koper. »Na območju Policijske postaje Piran vlagamo veliko truda, da bi bila tudi letošnja turistična sezona čim bolj varna. Povezali smo se z lokalno skupnostjo, policisti pa so pričeli tudi intenzivno izvajati preventivne in represivne ukrepe za preprečevanje kaznivih dejanj. Ta trenutek je varnostna situacija na območju Pirana zelo dobra. Zagotovo v ta kontekst preprečevanja kriminalitete sodijo tudi konjeniki, zato smo zelo veseli njihovega obiska,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tej priložnosti napovedujejo dogodek v okviru preventivne akcije Varno poletje, ki jo na območju PU Koper letos organizirajo že osmič. Poudarek letošnjega posveta, ki bo 12. junija 2019 ob 10. uri v Hotelu Bernardin v Portorožu, bo prav povezovanje vseh subjektov s ciljem preprečevanja tatvin in drznih tatvin. »Večkrat smo že dokazali, da s sodelovanjem v lokalni skupnosti lahko dosežemo res dobre rezultate in na posvetu bomo predstavili tudi dobre prakse.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine