3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Po sledeh podpisnikov: Protivladno pismo “150 svetovnih akademikov” je velika prevara!

Smo priča novi levičarski prevari? “150 akademikov iz Evrope, ZDA in drugod po svetu” je domnevno podpisalo odprto pismo slovenskemu premierju Janezu Janši. V njem izražajo zaskrbljenost za avtonomijo znanstvenikov in akademikov pod “vedno težjo roko vlade Janeza Janše”, so zapisali. Vse bolj pa kaže dejstvo, da omenjeni akademiki z novinarji niso pripravljeni deliti podrobnosti, saj jih preusmerjajo na neobstoječ naslov, po razkritju novinarja Nova24TV, pa je to dejanje bilo naročeno iz Slovenije.

150 akademikov iz Evrope, ZDA in drugod po svetu je podpisalo odprto pismo slovenskemu premierju Janezu Janši. V njem so izrazili svojo “zaskrbljenost” za avtonomijo znanstvenikov in akademikov pod “vedno težjo roko vlade Janeza Janše”. Medtem pa so se nekateri odločili stvar bolj podrobno raziskati. “Da vam bo jasno, kako komunisti delujejo, sem samo za vas pisal prvopodpisanemu, profesorju zgodovine iz Univerze George Washington, Dr. Agnewu,” je razkril eden naših novinarjev Aleš Ernecl na Twitterju. Kot pravi Ernecl, je omenjenega akademika Hugha Agnewa tudi poklical, a pravi, da številka ne obstaja. Agnew se je odzval in ga napotil za več vprašanj na neobstoječ elektronski naslov, po vsej verjetnosti ustvarjen kar v Sloveniji.

Kot kaže omenjeni podpisani strokovnjaki ne želijo delovati strokovno in želijo ostati skriti. Po njegovem mnenju gre za prevaro, ki so si jo privoščili akademiki. “Pozorni bodite na to, da sem ga klical in da številka ne obstaja, nato pa bodite pozorni na rahlo nizek nivo njegovega odgovora. V dobi interneta se komiji gredo mednarodne prevare na nivoju akademije. Vseh 150 je ustvarilo skupni email, kjer lahko “novinarji uredimo zadeve”,” je zapisal in za dokaz dodal svojo komunikacijo z Agnewem.

https://twitter.com/LicenMitja/status/1337524864140324864?s=20

Omenjeno pismo akademikov in njihov odzivov kažejo na to, da je omenjeno dejanje bilo povzročeno iz Slovenije, pri čemer se očitno slovenski aktivisti ne upajo razkriti, kar so zapisali tudi v pismu. “K pismu nas je spodbudil iskren strah, da je akademska svoboda – ena od temeljnih vrednot Evropske unije in demokracije – ogrožena,” so zapisali. Pismo so podpisali univerzitetni profesorji in drugi akademiki iz ZDA, Nemčije, Avstrije, Danske, Francije, Velike Britanije, Irske, Nizozemske, Italije, BiH, Srbije, Hrvaške, Nove Zelandije, Izraela in drugih držav Janšo in vlado pozivajo, naj v akademskih krogih in muzejih zagotovita svobodno in odprto izmenjavo idej, ki je zaščitni znak in steber demokratične civilne družbe.

Pobude nastajajo na podlagi travm totalitarne levice

Že večkrat smo sicer dokazali, da mednarodni pritiski nastanejo na podlagi pobud levih krogov iz Slovenije. Razna novinarska združenja in posamezni novinarji namreč vseskozi prepričujejo mednarodno javnost, da se pri nas dogaja prava diktatura, kršenje človekovih pravic, napadi na novinarstvo in podobno. V resnici pa gre za travme posameznikov, ki ne spoštujejo demokratičnih odločitev, da vlado lahko sestavi tudi večina, ki ne izhaja nujno iz leve strani.

Blaž Zgaga je primer novinarja, ki redno širi laži po tujih medijih o političnem dogajanju v Sloveniji. Foto: STA

Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine