30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Perverzno do fundamenta! Indonezijski šaman 15 let zlorabljal žensko kot spolno sužnjo od njenega trinajstega leta dalje

Indonezijska policija je pridržala 83-letnega šamana, ki je od njenega 13 leta zadrževal žensko kot spolno sužnjo pod pretvezo, da ga je obsedel duh njenega namišljenega fanta. Ob spolnih odnosih z mladoletnico je obtožen tudi ugrabitve mladoletnice, grozi pa mu do 15 let zapora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Policija je 28-letnico golo našla v nedeljo v votlini blizu vasi Bajungan na otoku Sulawesi. Nahajala naj bi se v ozki špranji med velikimi kamnitimi gmotami. Družina jo je pogrešala od leta 2003, ko je bila stara 13 let. Izginila je po tem, ko je obiskala šamana zaradi zdravljenja.

Njen oče jo je leta iskal, nato pa so jo razglasili za pogrešano.

Policija je danes še sporočila, da je spoštovan vaški šaman z imenom Jago družini dekleta takrat povedal, da je odšla v Džakarto in da se ne bo vrnila. Njegov sin je sicer poročen z njeno starejšo sestro, policija pa preiskuje tudi šamanovo družino, ker niso obvestili policije.

Nek vaščan je po poročanju časnika Jakarta Post dejal, da so dekle našli, potem ko je med prepirom njena sestra grozila možu, da bo policiji prijavila njegovega očeta zaradi ugrabitve sestre. To naj bi slišal sosed in zadevo prijavil policiji.

“Vsak dan, vsa leta je imel z njo spolne odnose pod pretvezo, da ga je obsedel duh njenega mladega fanta, ki mu je nadel ime Amrin,” je za AFP povedal lokalni načelnik policije Iqbal Alqudusy. Dodal je, da je dekletu opral možgane in jo prepričal, da gre za duha njenega fanta.

Šaman je dekle podnevi skrival v bližnji votlini, ponoči pa je imel z njo spolne odnose v bližnji koči.

Dekle je sedaj v varni hiši. Načelnik policije je še povedal, da je zelo zmedena in da se boji ljudi, vztraja pa tudi pri tem, da se želi vrniti v votlino. Dodal je, da ji bodo zagotovili zdravljenje.

Indonezija je večinoma muslimanska država, v kateri pa je še zelo razširjeno vraževerje. Ljudje se tako za zdravljenje s tradicionalnimi metodami pa tudi nasvete obračajo tudi na šamane, ki naj bi imeli vpliv na svet duhov.

V državi je sicer črna magija prepovedana z zakonom. Zagrožena kazen za kršitelje je do tri mesece zapora ali denarna kazen, še navaja AFP.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine