-2.1 C
Ljubljana
sreda, 26 januarja, 2022

Pentagon ustanovil novo skupino za preiskavo neidentificiranih letečih predmetov (UFO)

Piše: Damian Ahlin

Skupina, ki bo vključevala uradnike z obrambnega ministrstva in drugih agencij, je bila ustanovljena na podlagi junijskega poročila, v katerem je bilo priznano, da za opazovanje 144 pojavov ni razlage.

Pentagon je napovedal ustanovitev nove skupine, ki bo preiskovala prejete informacije o prisotnosti neidentificiranih letečih predmetov -NLP- ali UFO, na območjih omejenega letenja. Skupina za sinhronizacijo identifikacije in upravljanja objektov v zraku -Airborne Object Identification and Management Synchronization Group – AOIMSG z dolgim in zapletenim imenom bo nasledila skupino, ki je imela to nalogo že prej, vendar bo tokrat Ministrstvo za obrambo skupaj z drugimi vladnimi agencijami sinhroniziralo odkrivanje, identifikacijo in pripisovanje zanimivih objektov v zračnem prostoru posebne uporabe ter oceno in ublažitev morebitnih povezanih groženj za varnost letenja in nacionalno varnost.

Ta delovni prostor je nastal po tem, ko je bilo konec junija letos objavljeno poročilo Pentagona, ki je vključevalo 144 opazovanj, za katera je obramba navedla, da nima dovolj podatkov za določitev narave skrivnostnih letečih predmetov. Več tednov pred tem, ko je poročilo ugledalo luč sveta, se je ugibalo, ali bo Washington priznal obstoj zunajzemeljskega življenja in opažanja NLP.

Vendar je dokument v zelo birokratskem jeziku le zagotovil, da strokovnjaki še vedno iščejo elemente, ki bi lahko logično pojasnili ta 144 poročila vladnih agencij. Del dokumenta ostaja zaupen in nedostopen javnosti.

Kathleen Hicks, namestnica ministra za obrambo, je v ločeni izjavi o ustanovitvi delovne skupine dejala, da prisotnost neidentificiranega pojava v omejenem zračnem prostoru predstavlja potencialno tveganje za varnost letenja letalskih posadk in vsekakor vzbuja zaskrbljenost glede nacionalne varnosti.

Od prvih opažanj tako imenovanih letečih krožnikov leta 1940 je ameriška vojska vsa ta desetletja poskušala preprečiti in diskreditirati opažanja teh neidentificiranih letečih predmetov. Zaradi teh pojavov so se v Washingtonu dolga leta odvijali spori, vključno z birokratskimi bitkami v Pentagonu in pritiski Kongresa, o tem, kako resno obravnavati takšna poročila.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine