1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Pediatrični nevrokirurg: Medicina spolov je ideološka psevdoznanost, otroci, ki so zmedeni o spolni identiteti, so duševno bolni in potrebujejo kakovostno psihiatrično oskrbo

Piše:Kavarna Hayek

(Tekst je bil objavljen na portalu American Thinker, napisal ga je Michael Egnor, pediatrični nevrokirurg s 35-letnimi izkušnjami pri oskrbi ter profesor nevrokirurgije in pediatrije na Renaissance School of Medicine na Univerzi Stony Brook v New Yorku.)

Prvič, medicina spolov je edina, ki ne temelji na medicinski znanosti, temveč na ideološki psevdoznanosti. Transspolni aktivisti  zatrjujejo, da lahko ženske postanejo moški in moški lahko postanejo ženske – »trans moški je moški in trans ženska je ženska« – in da spolno identiteto »dodelijo« zdravniki ob rojstvu. Nobena od teh trditev ne drži.

Spolna identiteta se vzpostavi ob spočetju, je binarna (smo moški ali ženska) in je trajna. Spolna identiteta je  prepoznana  ob rojstvu. Spolna identiteta se nikoli ne spremeni in se nikoli ne more spremeniti. ‘Trans moški’ ni moški. Trans moški je ženska, ki želi biti moški. Vsaka celica v njenem telesu je ženska, vsaka celica v njenem telesu je bila ženska, ko je bila spočeta, in vsaka celica v njenem telesu bo ženska vse življenje. Transspolno zdravljenje s hormoni ali operacija ne spremeni njene ženske spolne identitete. Lahko igra vlogo moškega; s pomočjo kozmetike, oblačil, hormonov ali operacije je lahko videti in se obnaša (nekoliko) kot moški, vendar je ženska in vedno bo ženska.

Drugič, medicina spolov je medicinska posebnost in edina, pri kateri zdravniki namenoma zagotavljajo zdravljenje, ki poškoduje ali uniči normalne organe otrok. Medicina spolov vključuje dajanje zaviralcev pubertete in navzkrižnih spolnih hormonov ter tako imenovano »zgornjo operacijo« in »spodnjo operacijo«. To sta operaciji, pri kateri se dekletom odstranijo prsi, dečkom vstavijo prsni vsadki, genitalije amputirajo fantom in dekletom.

Ta zdravljenja niso redka. Tiskovna agencija Reuters je pred kratkim  naročila študijo  o zdravljenju otrok z medicino spolov v Združenih državah. Uporabili so podatke zdravstvenega zavarovanja na…….

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine