9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Pastor Spell: Naša cerkev je kot bolnišnica, kjer se ljudje zdravijo. Zdravimo raka, aids in druge bolezni.

Pastor ločine binkoštne cerkve v ameriški zvezni Louisiani Tony Spell zavrača ukaz guvernerja Johna Bella o prepovedi zborovanj večjih skupin ljudi, ker je prepričan, da je novi koronavirus politično motiviran in bo nadaljeval s svojimi zdravilnimi mašami.

Druge cerkve v Louisiani so zaprle svoja vrata in upoštevajo navodila oblasti proti širjenju koronavirusa, vendar pa pastor iz Baton Rougea vztraja pri uveljavljanju verskih svoboščin in bo nadaljeval z mašami ne glede na to, kar bo kdo povedal. Lokalnim medijem se je pohvalil, da je imel v nedeljo na maši 1170 vernikov, ki so jih pripeljali tudi z najetimi avtobusi.

Pastor Spell trdi, da je njegova cerkev kot bolnišnica, kjer se ljudje zdravijo. Zdravijo raka, aids in druge bolezni. To gre tako, da bolnim ali prestrašenim dajo posvečeni robec, ki jih potem pozdravi vseh tegob.

Spellu pomaga zvezni republikanski kongresnik Clay Higgins, ki guvernerja Bella opozarja, da je njegov ukaz neustaven glede cerkva. Kongresnik se sicer strinja s priporočili zdravstvenih strokovnjakov, vendar pa meni, da je odločitev o zbiranju stvar posameznika ali cerkve, ne more pa biti ukaz vlade.

Zadnje novice

Sorodne vsebine