1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Pasti, ki jih prinaša vedeževanje – se jih zavedamo?

Piše: blagovest.si

Praksa vedeževanja temelji na prepričanju, da je naša prihodnost že določena od samega začetka in tudi tako načrtovana. In da obstajajo tehnike skrivnega vedenja (okultne tehnike), s pomočjo katerih lahko zvemo za prihodnost in jo obvladujemo.

Primeri najbolj popularnih tehnik vedeževanja so:

  • Kartomanija: napovedovanje prihodnosti iz kart;
  • Astrologija: napovedovanje prihodnosti in dogodkov na osnovi položaja zvezd na nebu;
  • Hiromantija: branje usode iz dlani, oz. črt na roki, kave, fižola,…;
  • Spiritizem: klicanje duhov umrlih z namenom, da bi od njih prejeli informacije o prihodnosti.

Če se zatekamo h katerikoli izmed navedenih praks prerokovanja oz. napovedovanja prihodnosti, javno grešimo proti 1. Božji zapovedi. Zakaj?

  1. Praksa vedeževanja meni, da človeško življenje ne izhaja iz Božje Previdnosti, oz. poslušnosti Bogu, pač pa da je človek podvržen »kruti usodi«, neosebnim in skrivnostnim silam, ki so običajno sovražne do človeka. Če se zatekamo k napovedovalcem prihodnosti – vedeževalcem, sploh pa, če se sami ukvarjamo s tem, to vodi do pešanja moči vere in potem seveda do prekinitve povezanosti z Bogom, ki pa temelji na poslušnosti, zvestobi, zaupanju, predanosti. In oseba, ki je vstopila v ta svet vedeževanja, je vstopila v proces zasužnjevanja s strani zla. Zato taka oseba ne more več moliti, prav tako pa tudi opušča zakramentalno življenje, postopoma pa tudi popolnoma podleže vplivom demonskega izvora.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine