17.9 C
Ljubljana
torek, 24 maja, 2022

Pakistan poskuša blokirati spletne strani, ki se ukvarjajo s kriptovalutami

Piše: DigitalniDenar.si

Pakistanska zvezna preiskovalna agencija (FIA) naj bi skušala blokirati spletna mesta, ki se ukvarjajo s kriptovalutami. Odločitev je sledila sestanku agencije z državno banko Pakistana (SBP), ki je nedavno priporočila popolno prepoved kriptovalut.

Pakistanska FIA naj bi skušala blokirati spletna mesta, ki se ukvarjajo s kriptovalutami Pakistanska zvezna preiskovalna agencija (FIA) želi blokirati spletna mesta, ki se ukvarjajo s kriptovalutami je v nedeljo poročal časnik Dawn. FIA je “agencija za nadzor meje, kriminalistično preiskavo, protiobveščevalno dejavnost in varnost pod nadzorom pakistanskega notranjega ministra”, je navedeno na spletni strani pakistanske vlade.

Generalni direktor FIA Dr. Sanaullah Abbasi je v soboto novinarjem povedal, da se bo njegova agencija obrnila na pakistanski organ za telekomunikacije (PTA), da blokira spletne strani s kriptovalutami, da bi preprečila goljufije in pranje denarja. Njegova izjava je sledila sestanku, ki ga je imel z visokimi uradniki državne banke Pakistana (State Bank of Pakistan, SBP), centralne banke države. Vodja FIA je dejal: “Uradniki SBP so na sestanku predstavili regulativni mehanizem.” Na sestanku so uradniki SBP opozorili, da je centralna banka nedavno po navodilih višjega sodišča Sindha predložila priporočila o pravnem okviru za kriptovalute v Pakistanu. Državna banka je priporočila popolno prepoved kriptovalut.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Sorodne vsebine