0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Otroci za otroke z dobrodelnimi (kilo)metri zbrali največji znesek doslej; Smo človek človeku – združeni na Skazinem dobrodelnem teku

Piše: L.B.

Letos je potekal 6. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku, na katerem so dobrodelne (kilo)metre med 27. septembrom in 3. oktobrom 2021, za lepši vsakdan svojih vrstnikov, nabirali otroci iz kar 56-ih slovenskih krajev.

Dobrodelna tekaška družina se veča iz leta v leto, za kar 20 odstotkov otrok več se je letos pridružilo vseslovenskemu družinskem teku. Tek so podprli tudi znani Slovenci – televizijska voditeljica Tanja Postružnik Koren, radijska in televizijska voditeljica ter članica glasbene skupine Be Pop Ana Praznik in slovenski raper 6pack Čukur. Povečalo se je tudi število sponzorjev, ki so podprli Skazin tradicionalni tek.

Na 6. dobrodelnem Skazinem teku Otrok otroku je bil zbran rekordni znesek. Dvanajst tisoč evrov bodo namenili za kvaliteto bivanja n(v)aših otrok in nasmehe na njihovih obrazih. Obnovili bodo mestno igrišče v Velenju, omogočili bodo tudi zasaditev dreves na tem območju. V šestih letih so tako pri Skazi z dobrodelnimi teki in vašo pomočjo zbrali skupaj že 55. 800 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine