13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Ogledala si je videoposnetek Marijinega prikazovanja v Medžugorju, zgodilo pa se je nekaj nepričakovanega

Piše: Blagovest.si

Američanka grškega porekla Christina Georgotas je dekle, ki pričuje o tem, kako ji je Medžugorje spremenilo življenje. In to že ob ogledu video posnetka Marijinega prikazovanja vidkinji Mirjani.

Njena mati je leta 1981 rodila njenega starejšega brata, ki pa so ga morali ob rojstvu premestiti v drug oddelek, ker ni dihal. Zdravniki tega niso mogli pojasniti in niso vedeli, ali bo preživel. Mati se je takrat obračala k Devici Mariji za pomoč in priprošnjo, čeprav prej ni gojila posebne pobožnosti do nje. Po tednu dni si je dete čudežno opomoglo. Na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji je bil odpuščen iz bolnišnice. Iz tega razloga je mati tako Christino kot njenega brata posvetila Mariji ob rojstvu. Vsako nedeljo je tako družina prihajala k bogoslužju, vendar je Christina kasneje izgubila stik s Cerkvijo. Tudi zato, ker se ji je bogoslužje zdelo predolgo – v grški pravoslavni cerkvi nedeljska maša traja tri ure!

V srednješolskih letih jo je navdušil učitelj, ki je spregovoril o veri. Citiral je tudi znan Marxov izrek o tem, da je religija opij za ljudstvo. Začela je verjeti v to. Morda je ljudem to potrebno, da bi se lažje borili proti smrti in ublažili svoj strah pred neznanim. Pojem Boga ji je postal zelo abstrakten in zdelo se ji je nemogoče, da Bog res obstaja. K sreči pa ni zašla v slabo družbo kljub neveri. Bila je namreč priljubljena. Na posebno povabilo je začela obiskovati poseben šolski program, ki je bil  povezan z vero. Hotela je ponovno odkriti vero, vendar se je sprva počutila prazno in razočarano še bolj kot prej. Bilo je mnogo ljudi, ki so navdušeno govorili o Jezusu, to jo je toliko bolj vznemirjalo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine