-4.4 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

Odslej se v Slovenski vojski lahko zaposli še pet mladih vrhunskih športnikov

Piše: Slosolar.si

Minister za obrambo mag. Matej Tonin in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec sta na Ministrstvu za obrambo slovesno podpisala Sporazum o nadgradnji sodelovanja med Ministrstvom za obrambo/Slovensko vojsko in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez pri zaposlovanju mladih vrhunskih športnikov in trenerjev ter o sistemski podpori vrhunskemu športu. Sporazum je bil usklajen že aprila.

Ministrstvo za obrambo se je s sporazumom zavezalo, da bo za potrebe podpore zaposlovanja mladih vrhunskih športnikov zagotovilo pet dodatnih formacijskih mest v Športni enoti Slovenske vojske ter obstoječih še nezasedenih pet formacijskih mest namenilo za zaposlovanje mladih vrhunskih športnikov v starosti od 18 do 24 let.

Ministrstvo za obrambo je največji zaposlovalec vrhunskih športnikov in trenerjev v javni upravi, že do zdaj je zagotavljalo 70 formacijskih mest za zaposlitev vrhunskih športnikov in trenerjev. V Slovenski vojski je trenutno zaposlenih 60 vrhunskih športnikov in trenerjev, pet pa jih je v postopku zaposlitve.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine