2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Od poletja bo nemško veleposlaništvo v Ljubljani vodil poročeni par

Avgusta bosta v Ljubljano na nemško veleposlaništvo prišla Natalie Kauther in Adrian Pollmann, ki bosta kot prvi poročeni diplomatski par iz Nemčije izmenično opravljala naloge veleposlanika v Sloveniji. Naloge veleposlanika si bosta prihodnja štiri leta izmenjevala na osem mesecev.

Pollmann je v pogovoru za nemško radiotelevizijo ARD dejal, da sta malo živčna, kako bo vse skupaj potekalo, saj spoštujeta delo veleposlanika. “To bo neke vrste pionirsko delo,” je dodala Kautherjeva.

Pravnika sta zaposlena na nemškem zunanjem ministrstvu od leta 2005, z deljenim dela pa imata izkušnje iz Sarajeva, kjer sta bila nameščena kot namestnika veleposlanika. “Glavna motivacija za tak model dela je bilo spoznanje, da želiva in morava preživeti več časa z najinimi otroki,” je povedal Pollmann.

Par ima tri otroke, ki so stari sedem, osem in deset let.

Na nemškem zunanjem ministrstvu pravijo, da želijo biti atraktiven delodajalec in se zato prilagajajo modernim trendom.

Glede samega dela na veleposlaništvu sta Pollmann in Kautherjeva pojasnila, da bosta rotirala vsakih osem mesecev. V primeru, da bo tisti, ki bo na čelu veleposlaništva, zbolel, bo vodenje veleposlaništva prevzel namestnik veleposlanika. Bosta pa oba predstavljala Nemčijo, ko se bosta mudila na uradnih dogodkih.

STA je vprašanja glede prihodnjega delovanja veleposlanikov poslala tudi na nemško veleposlaništvo v Ljubljani, a na odgovore še čaka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine