27.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Od jutri v kinu: animacija KRUDOVI: NOVA DOBA, akcijska komedija VARUJ MI ŽENO in grozljivka TIHO MESTO 2

Piše: C. R.

Ta četrtek na redni spored v kinematografe prihajajo tri nove filmske uspešnice, ki bodo popestrile filmsko dogajanje na velikih platnih:

Na velika platna se vrača prazgodovinska družina Krudovi, ki je preživela marsikatero nesrečo in nevarnost, zdaj pa se bo morala soočiti z nečim, kar jo bo pretreslo še bolj – druga družina, ki je precej naprednejša od njih. Animirana pustolovščina KRUDOVI: NOVA DOBA (The Croods: A New Age). Že znanim izvirnim glasovom – oče Grug (Nicolas Cage), mama Uga (Catherine Keener), uporniška najstniška hčerka Ip (Emma Stone), njena simpatija Fant (Ryan Reynolds), sin Klump (Clark Duke) ter Oma (Cloris Leachman – se pridružijo novi, in sicer Peter Dinklage kot oče Phil Betterman, Leslie Mann kot mama Hope Betterman in Kelly Marie Tran kot njuna hčerka Dawn. Med slovenskimi igralci, ki so posodili svoje glasove, pa so Štefan Kušar, Ajda Smrekar, Aljaž Jovanović, Jan Novljan, Igor Štamulak, Ajda Toman, Saša Lešnjek Volasko, Alenka Tetičkovič, Andrej Kušar, Maja Končar, Jernej Kuntner, Nina Kaludjerović, Nina Hribernik, Martin Jelovšek, Ana Trnavčević in drugi. Animirana komedija na redni spored v kinematografe prihaja 24. JUNIJA.

foto: Karantanija Cinemas

Akcijska kriminalka komedija Krij mi hrbet (The Hitman’s Bodyguard) iz leta 2017 je dobila svoje nadaljevanje – slavnima plačanemu morilcu Samuelu L. Jacksonu in telesnemu stražarju Ryanu Reynoldsu se bo v nadaljevanju filma z naslovom VARUJ MI ŽENO (Hitman’s Wife’s Bodyguard) pridružila morilčeva žena Salma Hayek, ki ju bo skušala združiti. Tako kot prvi del je tudi drugega režiral Patrick Hughes, scenarij so napisali Tom O’Connor ter Brandon in Phillip Murphy, glavnim igralcem pa se pridružijo še Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper in Frank Grillo, ponovno pa zaigra tudi Richard E. Grant. Salmino dvojnico v filmu je zaigrala slovenska kaskaderka Tjaša Perko, prizore pa so snemali v več mestih na Hrvaškem in v Trstu. Akcijska komedija na redni spored v kinematografe prihaja 24. JUNIJA.

foto: Karantanija Cinemas

Po enoletnem zamiku bo konec junija v kinematografe končno le prišlo težko pričakovano nadaljevanje prvega uspešnega dela Tiho mesto. Na velika platna se vrača družina, ki so jo na samotni kmetiji ogrožala skrivnostna bitja, ki napadajo le ob zvoku, a v novem delu srhljivke TIHO MESTO 2 (A Quiet Place: Part II) se bo morala družina soočati z grozotami zunaj varnega doma. Tako kot prvi del je tudi drugi del režiral John Krasinski, ter napisal tudi scenarij. Producenti ostajajo Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller in Krasinski, izvršni producenti pa so Allyson Seeger, Joann Perritano in Aaron Janus. Igralska zasedba je večinoma enaka kot v prvem delu – Emily Blunt, Millicent Simmonds in Noahu Jupeju se pridružita igralca Cillian Murphy in Djimon Hounsou. Srhljivka na redni spored v kinematografe prihaja 24. JUNIJA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine