13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Ob preddvorskem jezeru Črnava zablestel park Bor

Piše: C. R.

V vročem poletju domači in tuji dopustniki osvežitev iščejo tudi ob rekah in jezerih. Številni so jo končno spet našli tudi ob jezeru Črnava v Preddvoru. Na zahodni strani jezera sta Občina Preddvor in preddvorski zavod za turizem uredila park z lesenimi pomoli, otroškim igriščem in lokalom. V mesecu dni so gostili že tisoče obiskovalcev.

Park Bor s čudovitim pogledom na gore in griče od Storžiča do Krvavca je svoja zelena vrata odprl v juliju, uradna otvoritev pa bo prihodnji teden:

Na Črnavo na zabavo!

Park Bor, Preddvor, ob jezeru Črnava

Sreda, 17. avgust 2022, od 15. do 20. ure

Svečana otvoritev parka Bor bo velika zabava ob poletnih ritmih DJ-ja Bastiana Balearica ter sočnih burgerjih Mangoop Burgers, med 15. in 17. uro pa se bo odvilo še nekaj zanimivih dogodkov:

– degustacije sladoledov Mama Paula, piva iz Kranjske pivovarne, vin Vinarstva Mužič iz Goriških Brd (vse našteto je med drugim tudi v ponudbi lokala Park Bor) ter ribjih specialitet iz lokalne ribogojnice Ribce z Belce v sklopu projekta Turizem ribjih doživetij,

– predstavitve ribiškega poklica in ribogojnice,

– ustvarjalne delavnice za otroke.

»Z obnovljenim gradom Dvor v središču Preddvora ter parkom Bor ob jezeru Črnava se je obisk naše turistične destinacije močno povečal, kar nas nadvse veseli. S povečanim obiskom so zadovoljni so tudi naši gostinci in ponudniki turističnih namestitev. Kljub temu ostajamo zvesti svojemu sloganu »Zelena narava, aktivna doživetja« in ostajamo butična turistična oaza, v kateri ni in nikoli ne bo prostora za množični turizem,« je ob tej priložnosti povedala Ernesta Koprivc, direktorica Zavoda za turizem Preddvor.

Park Bor predstavlja del operacije Turizem ribjih doživetij, katere cilj je razvoj sonaravnega turizma z močnejšim vključevanjem in povezovanjem ribogojstva, ribje kulinarike, sonaravnega ribištva in spoznavanje oz. doživljanje ribje narave na jezeru Črnava s svojim širšim zaledjem ter s tem ustvarjanjem celovitega območja zelenega ribjega turizma. Nosilec operacije je Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo, njegovi partnerji pa so BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, Občina Preddvor, Zavod za turizem Preddvor, Kmetijsko gozdarsko zbornico slovenije – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj ter BIRO Bizjak, Franc Bizjak s.p.

Za več informacij o dogodku in projektu vam je na voljo direktorica Zavoda za turizem Preddvor, ga. Ernesta Koprivc (tel.: 040 669 964 / [email protected]).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine